2017 m. birželio 14 d., trečiadienis

Keksas su vyšniomis

Šiandien kartu su išsiilgtais saulės spinduliais pristatau topų TOPĄ, kurį iškepti man patarė sesuo (šaltinis čia). Man tai yra skaniausias kada nors valgytas keksas. Atėjus vyšnių sezonui, pas mus šitas keksas gaminamas labai dažnai; nors laukti vasaros visai nebūtina, galima jį išsikepti ir su užšaldytomis vyšniomis (tada prieš kepant vyšnių atšaldyti nereikia).



250 g minkšto sviesto
180 g cukraus
4 kiaušiniai
210 g + 1 valg. šaukšto miltų
100 g juodojo šokolado
apie 80 g vyšnių be kauliukų



Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki baltumo. Po vieną įsukame kiaušinius. Persijojame miltus ir dalimis po šaukštą įsukame į sviesto masę mikseriu su mažomis apsukomis. Gautą masę padaliname pusiau: į vieną dalį įdedame tarkuotą šokoladą, į kitą šaukštą miltų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Ant dugno paskirstome visą šviesią tešlą, ant jos išdėliojame vyšnias, ant viršaus paskirstome tamsią tešlą. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (ar keksas iškepęs patikriname mediniu smeigtuku).



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą