2015 m. lapkričio 15 d., sekmadienis

Nekeptas karamelinis pyragas

Grįštu su atsiprašymu tų, kurie čia užsuka ir jau nuo liepos mėnesio nieko naujo neranda. Kažkaip pasimečiau laike tarp kasdieninių darbų :(
Šiandien atnešu čia pyrago receptą, kurį gavau iš savo puseserės. Iš pradžių apie šį pyragą girdėjau daug gerų atsiliepimų, tada paprašiau recepto ir išbandžiau. Rezultatas geras, pyrago principas ir gamyba yra labai panaši į tinginio, skoniu jis visai skiriasi, karamelė ir sūrūs riešutai yra puikus derinys. Verta išbandyti :)



1 indelis virto kondensuoto pieno (Rududu)
360 g sviestinių sausainių (pvz. Gaidelis, Selga), gali būti karamelinio skonio
180 g sviesto
200 g sūrių skrudintų žemės riešutų


Ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, nuimame nuo ugnies. Sudedame Rududu ir išmaišome iki vienalytės masės (kad neliktų gumuliukų). Įdedame riešutus ir išmaišome (galima palikti saują riešutų pyrago viršui pabarstyti).
Sausainius smulkiai sulaužome, išpilame ant jų sviesto ir Rududu masę, išmaišome. Formą išklojame maistine plėvele ar kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą, šaukštu truputį suspaudžiame, išlyginame paviršių, jei palikome riešutų pabarstome pyrago viršų ir paliekame šaldytuve, kad sustingtų.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą