Tešlai:
500 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinis
200 ml pieno
7 g sausų mielių
3 valg. šaukštų cukraus
½ arb. šaukštelio druskos
Įdarui:
pievagrybių
svogūnų
druskos
aliejaus
Sviestą su pienu sudedame į dubenėlį ir
kaitiname, kol sviestas ištirps. Kiaušinį išplakame, įdedame į sviesto ir pieno
masę, išmaišome. 300 g miltų sumaišome su mielėmis, druska ir cukrumi,
išmaišome.
Skystą masę pilame į sausą ir išmaišome.
Įberiame likusius miltus ir minkome tešlą (apie 10 min.). Po to uždengiame
rankšluosčiu ir paliekame šiltoje patalpoje apie 1 val., kad tešla iškiltų.
Pievagrybius išplauname, smulkiai supjaustome,
įberiame druskos ir keptuvėje iškepame. Smulkiai supjaustytus svogūnus taip pat
iškepame. Sumaišome tarpusavyje.
Paimame dalį tešlos, iškočojame, išpjauname
apskritimus, įdedame įdaro ir šakute stipriai suspaudžiame šonus. Kepame
gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą