2 kiaušiniai
70 g cukraus
50 g sviesto
100 g grietinės
170 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
4-5 didelių obuolių
50 g rudojo cukraus
sviesto kepimo formai ištepti
Kiaušinius išplakame su cukrumi (plakame, kol
masė pašviesės). Įdedame grietinė, išmaišome. Sviestą ištirpiname ir
ataušiname. Plona srovele pilame jį į kiaušinių masę. Miltus persijojame su
kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą.
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Sumaišome juos su ruduoju cukrumi. Cukruotus obuolius suberiame į sviestu
išteptą kepimo formą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus paskirstome tešlą ir
po truputį užklojame visus obuolius. Kepame iki 1750C įkaitintoje
orkaitėje apie 45 min. (patikriname mediniu krapštuku). Leidžiame pyragui gerai
atvėsti, o tik tada apverčiant įdedame į lėkštę (pyragas turi ant jos „nutūpti“).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą