2013 m. liepos 18 d., ketvirtadienis

Apverstas obuolių pyragas

Paprastas skanaus pyrago receptas. Internete galima rasti daug jo variacijų, aš dariau pagal šį.


2 kiaušiniai
70 g cukraus
50 g sviesto
100 g grietinės
170 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
4-5 didelių obuolių
50 g rudojo cukraus
sviesto kepimo formai ištepti


Kiaušinius išplakame su cukrumi (plakame, kol masė pašviesės). Įdedame grietinė, išmaišome. Sviestą ištirpiname ir ataušiname. Plona srovele pilame jį į kiaušinių masę. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą.
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Sumaišome juos su ruduoju cukrumi. Cukruotus obuolius suberiame į sviestu išteptą kepimo formą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus paskirstome tešlą ir po truputį užklojame visus obuolius. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. (patikriname mediniu krapštuku). Leidžiame pyragui gerai atvėsti, o tik tada apverčiant įdedame į lėkštę (pyragas turi ant jos „nutūpti“).


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą