2012 m. liepos 20 d., penktadienis

Varškės tortas su juodaisiais serbentais

Šį receptą radau čia, kai ieskojau ką pasigaminti su juodaisiais serbentais - mano mamos mėgstamiausiomis uogomis. Rezultatas puikus. Tiesa, pirmą kartą persistengiau su serbentų kiekiu, kitą kartą gaminau, jau sumažinus. Taip pat pasibaigus vasarai ir kai nebebus šviežių uogų ir vaisių, tortą puikiai pavyks pasigamnti ir su šaldytomis uogomis. Gerai, nes žiemą labai norisi vasaros skonio.



Biskvitui:
2 mažų kiaušinių
50 g miltų
60 g cukraus
20 g aliejaus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių

Varškės kremui:
500 g kreminės varškės
200 g 35 % grietinėlės
100 g saldinto kondensuoto pieno
2 valg. šaukštų želatinos

Juodųjų serbentų užpilui:
350 g juodųjų serbentų (antrą kartą gaminus naudojau 250 g)
120 g cukraus (galima daugiau ar mažiau – pagal skonį) 
1,5 valg. šaukštų želatinos
3 valg. šaukštų vandens


Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilame aliejaus. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Torto formą (geriausia su nuimamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi ir pilame į ją tešlą. Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname (galima nuimti kepimo popierių).
Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilame 80 ml vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišome su kondensuotu pienu. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Išmaišome iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Paruoštą kremą pilame ant biskvito ir statome į šaldytuvą, kol sustings ir paruošime juodųjų serbentų užpilą.
Želatiną, skirtą užpilui, užpilame 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, įpilame 3 šaukštus vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilame pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies ir pilame ją į karštą serbentų sirupą, išmaišome. Būtinai atvėsiname ir užpilame ant jau sustingusio varškės kremo. Paliekame šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį).


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą