2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Braškių ir kivių marmeladas

Šį receptą radau vienoje iš parduotuvės Rimi skrajučių, kurias jau labai seniai renku. Uogienė-marmeladas gavosi labai aromatingas ir manau ilgai neužsistovės mūsų rūsyje :)


1000 g skiltelėmis supjaustytų braškių
300 g gabalėliais supjaustytų kivių
1/2 arb. šaukštelio maltų žaliųjų pipirų
1 citrinos žievelės
600 g uogienių cukraus


Braškes, kivius, žaliuosius pipirus, citrinos žievelę ir cukrų suberiame į puodą, užviriname ir verdame 5 min. Gerai nugraibome putas. Išpilstome masę į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarome ir laikome šaltai.
Iš išvardintų kiekių gaunasi apie 1,4 l marmelado.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą