2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

Mėlynių ir varškės pyragas

Šį receptą radau knygome "Metai Beatos virtuvėje". Labai skanus, toks drėgnas pyragas.



100 g sviesto
200 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g tepamosios varškės
½ citrinos žievelių (orig. 1 citrinos žievelių)
200 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
200 g mėlynių (orig. 250 g mėlynių)

Papuošimui:
6 valg. šaukštų mėlynių
2 valg. šaukštų cukraus


Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame cukrų ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant iki puraus kremo. Į masę šaukštu įmaišome tepamąją varškę. Smulkia tarka sutarkuojame geltonąją citrinos žievelės dalį ir suberiame į paruoštą masę, išmaišome.  Miltus persijojame su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišome į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Mėlynes nuplauname, nuvarviname ir įmaišome į pyrago tešlą. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. pagal originalą, man iškepė per 35 min. Jei pyragas paruduoja, bet vis dar yra skystas, pridengiame jį folija, kad daugiau neskrustų. Papuošimui skirtas mėlynes sutriname su 2 šaukštais cukraus (pasirenkame pagal skonį) ir užpilame ant iš orkaitės ištraukto karšto pyrago. Leidžiame jam atvėsti.



Skanaus!

4 komentarai:

  1. Tobula! Vienas skaniausiu pyragu ever! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanu! Kepiau su silauogemis, dėjau 500 g. Toks drėgnas biskvitinis klasikinis pyragas, manau, puikiai tiktu ir su avietėms :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau vakar dar karta, kadangi neturėjau mėlynių ar silauogiu, i tešla įmaišiau aguonų ir padariau plokstaini su persikais ir nektarinais. Labai skanu! Tas pats biskvitas man nerealus :)

    AtsakytiPanaikinti