2012 m. liepos 6 d., penktadienis

Raudonųjų serbentų ir kivių pyragas

Iš karto norėčiau visus pasveikinti su Liepos 6 – ąja, šią dieną švenčiame pirmojo suvienytos Lietuvos valstybės valdovo, kunigaikščio Mindaugo vainikavimo karaliumi šventę – Valstybės dieną. Ta proga Lietuvos vėliavos spalvų pyragas (bent jau kažkas panašaus), kurio receptą radau knygoje "Kepiniai", leidykla "Gamta".



Tešlai:
200 g miltų
50 g cukraus
120 g sviesto
1 kiaušinis
sviesto, skardai ištepti

Įdarui:
4 kiaušinių baltymų
125 g cukraus
30 g kokoso drožlių
30 g maltų riešutų
400-500 g raudonųjų serbentų
3 kivių

Kambario temperatūros sviestą išsukame iki baltumo, įdedame cukrų, gerai išplakame. Įmušame kiaušinį, vėl gerai išplakame. Sudedame miltus ir viską gerai išmaišome iki vienalytės konsistencijos. Kepimo formą (geriausia su nuimamais kraštais) ištepame sviestu ir sudedame tešlą, padarant sieneles. Paliekame šaldytuve, kol paruošime įdarą.
Kiaušinių baltymus suplakame iki standumo. Įberiame cukrų, gerai išplakame. Įberiame kokoso drožles ir maltus riešutus, gerai išmaišome. Serbentus nuplauname, atskiriame nuo kotų ir įdedame juos į baltymų masę (dalį paliekame papuošimui). Gautą masę supilame ant pyrago ir tolygiai paskleidžiame. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškeptą pyragą puošiame riekelėmis supjaustytais kiviais, bei serbentais.



Skanaus!

2 komentarai:

  1. bandziau... nusivyliau, rugstus, neskanus...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinant raudonųjų serbentų skonį kito pojūčio ir negalėjo būti, nebent įdėti labai daug cukraus, bet tada ir dingtų visas pyrago skonis. Šitame pyrage man labiausiai patiko serbentų ir kivių suderinamumas.

      Panaikinti