2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Obuolių pyragas su traškia viršūne

Dar vienas pyrago receptas, kurį pagaminus ir paragavus likau sužavėtą. Receptą radau čia, kai nusprendžiau išsikepti obuolių pyragą. receptas paprastas, o pyrago skonis tobulas. Pyragas saldus, su obuolių rūgštele ir traškia viršūne, mmm. Puikiai tinka su vaniliniais ledais ;)


Biskvitui:
200 g sviesto
120 g cukraus
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
250 g miltų
žiupsnelio druskos
3 kiaušiniai

Įdarui:
500 g nuluptų, išvalytų obuolių, supjaustytų skiltelėmis
indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g)

Trupiniams: 
80 g miltų
80 g cukraus
60 g sviesto

Minkštą sviestą išplakame iki purumo, įdedame cukraus, vėl išplakame. Įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojame ir dalimis įdedame į kiaušinių masę, maišome, kol tešla taps vienalytė.
Paruoštus obuolius sumaišome su kondensuotu pienu.
Trupiniams skirtus miltus, cukrų ir minkštą sviestą sumaišome tarpusavyje, kol gausime trupinius.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, joje paskirstome tešlą, ant viršaus sudedame obuolius su kondensuotu pienu ir iš viršaus pabarstome trupiniais. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. (ar pyragas iškepęs patikriname mediniu smeigtuku).


Skanaus!

13 komentarų:

  1. Mieloji, išsitaisykite gramatines klaidas...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gaila, kad tik tai ir tepastebite... :(
      Mano tinklaraščio tikslas - pateikti receptus; tai ne knyga ar vadovėlis, pagal kurį mokomės gramatikos.

      Panaikinti
  2. Pastebiu, mieloji, pastebiu ir gerus dalykus... Parašiau tik norėdama gero Jūsų tinklapiui ir mylėdama savo gimtąją kalbą. Ir dar... Džiaukitės, jeigu kažkas pamoko - tai skatina tobulėti!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Primena vaikystės pyragus, kuriuos kepdavo močiutė, mmm :))
    Bet klaida pavadinime, tikrai labai bado akis...

    AtsakytiPanaikinti
  4. isbandytas ir ivertintas teigiamai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Be galo skanus pyragas, visi kas ragavo išgyrė, tik aš vietoj kondensuoto pieno tiesiog cukriuku ir cinamonu apibarstau obuoliukus, Lb lb skanu, dėkui už puikų receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad naudojatės receptais ir dėkui, kad grįžtate pasidalinti įspūdžiais :)

      Panaikinti
  6. sveiki o pačią tešlą galima maišyti su mikseriu ar su šaukštu geriau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima, pačią tešlą maišau su mikseriu, o trupinius - su šakute.

      Panaikinti
  7. Sveiki, žinau įrašas senokas bet labai noriu paklausti, ar vietoje paparasto kond.pieno būtų galima dėti RuDuDu, t.y virtą kond.pieną? Nes turiu užsilikusią skardine ir obelį už namo, labai norečiau pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Pati nebandžiau, bet gal ir tiktų. Yra noro bandyti, tai pirmyn :) Jei gaminsite, būtų įdomu sužinoti rezultatą ;)

      Panaikinti