2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Riešutinis pyragas su šokoladu

Šito pyrago receptą radau čia. Išbandžiau ir drąsiai galiu pasakyti, kad tai tapo vienas mano mėgstamiausių pyragų. Visi puikiai žino, kad riešutai labai draugauja su šokoladu ir mažai kas gali atsispirti šiam deriniui. Originaliame recepte pyragas kepamas su baltuoju šokoladu, gaminau, bet čia pateiktas recepto variantas man yra skaniausias.



3 kiaušiniai
200 g cukraus
1/3 stiklinės aliejaus
3/4 stiklinės pieno
250 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
200 g lazdyno riešutų
80 g šokolado

Glaistui:
80 g šokolado
1 valg. šaukštas aliejaus
50g migdolų plokštelių


Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įpilame pieno ir aliejaus, vėl išplakame. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska, palaipsniui įdedame į kiaušinių masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė.
Lazdyno riešutus apskrudiname, kad nusiimtų luobelė. Įdedame juos kartu su gabaliukais sulaužytu šokoladu į blenderį ir susmulkiname, galima peiliu sukapoti. Įmaišome riešutų-šokolado masę į paruoštą tešlą.
Kepimo formą ištepame sviestu ir paskirstome joje tešlą.
Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. (ar pyragas iškepęs patikriname mediniu pagaliuku).
Paruošiame glaistą: šokoladą ištirpiname garų vonelėje, įpilame aliejaus. Paskirstome ant pyrago viršaus ir pabarstome keptuvėje apskrudintomis migdolų plokštelėmis. Paliekame šaldytuve, kad šokoladas sustingtų.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą