2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Vištienos juostelės

Labai paprastas ir skanus pietų ar vakarienės patiekalas (priklausomai nuo to kaip jį pateiksime). Šis patiekalas buvo gamintas nuo senų laikų, bet patobulintą variantą radau knygoje "Beatos virtuvė". Tas krūtinėlės mirkimas kefyre tikrai padaro ja sultingesne. Čia svarbu neperkepti mėsos, kad ji neišdžiūtų.



2 vištų krūtinėlės
250 ml kefyro
mėgstamų prieskonių
1-2 kupinų valg. šaukštų miltų
maltų džiūvesėlių (naudoju su paprika, gražiau atrodo)
1-2 kiaušinis


Vištų krūtinėles supjaustome išilgai (2-3 cm pločio juostelėmis). Pamerkiame jas į kefyrą. Po 1-2 valandų kefyrą nupilame, ant mėsos užberiame prieskonių.
Paruošiame į ką voliosime vištieną: vienoje lėkštėje miltai, antroje – džiūvesėliai, dubenėlyje išplakti kiaušiniai. Vištienos juosteles pamirkome į kiaušinių plakinį, po to truputį  miltuose, tada – džiūvesėliuose. Apvoliotas vištienos juosteles sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Svarbu neperkepti, kad vištiena nebūtų pernelyg sausa.
Padažą paruošiame kokį tik norime. Dažniausiai darau 2/3 majonezo + 1/3 grietinės, o jau priedai pagal skonį; tai gali būti įvairiausios žolės (pertažolės, krapai, bazilikas, rozmarinas), česnakas ar sūris (fermentinis, parmezano ar pelėsinis).


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą