2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

Gintarinė džiovintų abrikosų uogienė

Uogienė (tiksliau džemas) gaminta pagal knygos "Metai Beatos virtuvėje" receptą. Labai lengvai pagaminamas ir skanus džemas. Tinka tiek prie košių, tiek ant riekelės batono tiek dovanai gražiame stiklainyje :)


1 litrui uogienės:
500 g džiovintų abrikosų
1 l vandens
500 g cukraus
2 citrinų sulčių
1 citrinos žievelių


Abrikosus supjaustome: vieną abrikosą į 6-8 dalis. Dedame į sietelį ir perliejame karštu vandeniu. Tada sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir užviriname. Verdame 20 min., nuimame nuo ugnies ir leidžiame jiems pastovėti tame vandenyje per naktį arba 6-8 val.
Į pastovėjusius ir gerai išbrinkusius abrikosus suberiame cukrų, supilame citrinų sultis ir sudedame tarkuotas citrinos žieveles. Viską užviriname ir verdame 50-60 min., kol sutirštėja. Sudedame į sterilius indelius ir užsukame.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. bandyta kelis sezonus... pritariu visapusiskas geris. fainiausia tai jog pasibaigus gali visad prasivirt svieziai nereik lauk ypatingojo sezono :))

    AtsakytiPanaikinti