2013 m. sausio 11 d., penktadienis

Bulvių plokštainis

Bulvių plokštainį pagal šį receptą gaminu jau senai. Kilęs iš mamos lūpų, tik mama iki šios dienos kepa jį keptuvėje, apverčiant vieną kartą. Skonis žymiai skiriasi, bet mums visgi skanesnis variantas - keptas orkaitėje. Labai paprastas ir skanus patiekalas, dažnai būnantis ant mūsų pietų stalo :)


apie 1700 g skustų bulvių
250 g šoninės
1 svogūnas
2 valg. šaukštų grietinės
druskos

Nuskustas ir išspaustas bulves sutarkuojame. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje iki auksinės spalvos. Šoninę supjaustome gabalėliais ir taip pat kepame keptuvėje, kol išsiskirs riebalai ir gražiai iškeps, baigiant kepti į keptuvę su spirgučiais įdedame grietinės ir minutę maišant pakepame. Pakepintus svogūnus ir spirgučius įdedame į trintų bulvių masę, įberiame druskos pagal skonį, viską gerai išmaišome ir dedame į riebalais išteptą kepimo formą. Kepame iki 200° įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val. Patiekiame su grietine, spirgučių padažu ar pienu.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą