2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Varškės tortas Rududu

Šio torto receptas gimė improvizuojant pagal spintelių ir šaldytuvo turinį :) Gavosi saldus, karamelinis tortas.



Biskvitui:
2 kiaušiniai
50 g miltų
50 g cukraus
20 g aliejaus
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
50 g smulkintų sausainių pvz. Gaidelis

Varškės kremui:
350 g kreminės varškės
250 g plakamosios grietinėlės
397 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno Rududu
2 valg. šaukštų želatinos
80 ml vandens

50 g baltojo šokolado (papuošimui)


Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įpilame aliejaus. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Įmaišome smulkiai susmulkinus sausainius. Torto formą (geriausia su nuimamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi ir pilame į ją tešlą. Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname (galima nuimti kepimo popierių).
Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilame 80 ml vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišome karamelizuotu kondensuotu pienu iki norimos konsistencijos. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Išmaišome iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Paruoštą kremą paskirstome ant paruošto biskvito ir dedame į šaldytuvą (geriausia per naktį).
Puošiame smulkintu baltuoju šokoladu.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą