2013 m. liepos 23 d., antradienis

Grietininiai ledai

Šį receptą radau šiame tinklaraštyje. Nors dabar orai pas mus švelniai tariant nekokie, bet aklai tikiu, kad ledų recepto dar šiemet prireiks. Pirmą kartą gaminau braškinius ledus, buvau sužavėta, nerealus skonis!!! Po to bandžiau su mėlynėmis ar bananais, skonis neblogas, tik su braškėmis vis tiek skaniau :)


Braškiniams ledams:
500 g braškių
200 g cukraus (reikėtų ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
200 g grietinės
250 ml 36% grietinėlės
1 valg. šaukšto citrinos sulčių


Mėlynių ledams:
500 g mėlynių
200 g cukraus (reikėtų ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
200 g grietinės
250 ml 36% grietinėlės



Bananų ledams:
500 g bananų
50 g cukraus (reikėtų ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
200 g grietinės
250 ml 36% grietinėlės
2 arb. šaukštų vanilinio cukraus

Braškes nuplauname, nusausiname, užbarstome cukrumi, gerai išmaišome ir paliekame kambario temperatūroje apie valandą, karts nuo karto pamaišant. Braškes sutriname blenderiu iki norimos konsistencijos, į jas supilame grietinėlę, grietinę, citrinos sultis. Išmaišome. Išpilame į formą ir šaldome šaldiklyje. Kas 20-30 minučių išimame ledus ir gerai išmaišome braškių masę. Ledus paskutinį kartą maišome, kai maišant masė sutvirtėjus ir panaši į patirpusių ledų konsistenciją.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą