2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Vištienos salotos pagal Iloną

Šitų salotų pirmą kartą ragavau pas savo pusseserę Iloną. Labai patiko skonis, tiek skonis, tiek išvaizda. Pastaruoju metu be šių salotų neįvyksta jokia šventė :)


dvi pusės vištienos krūtinėlės be kaulo ir odos
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio kario prieskonių
apie 300 g fermentinio sūrio
4 virti kiaušiniai
200 g vynuogių be sėklų
100 g migdolų drožlų
majonezo


Krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, įberiame druskos ir kepame keptuvėje. Baigiant kepti įberiame kario prieskonių (pagal skonį). Atvėsiname. Migdolų drožles pakepiname keptuvėje, atvėsiname ir padaliname į 6 dalis.
Atskirame dubenėlyje sumaišome pakepintą vištieną su viena migdolų drožlių dalimi ir majonezu. Sudedame į salotinę. Užbarstome antra migdolų drožlių dalimi.
Sūrį sutarkuojame, sumaišome su trečia migdolų drožlių dalimi ir majonezu, paskirstome ant vištienos ir užbarstome ketvirta migdolų drožlių dalimi.
Išvirtus kiaušinius sutarkuojame, sumaišome su penkta migdolų drožlių dalimi ir majonezu, paskirstome ant sūrio ir užbarstome šešta migdolų drožlių dalimi.
Vynuoges perpjauname per pusę ir išdėliojame ant kiaušinio (migdolų drožlių) sluoksnio.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą