2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Baltojo šokolado tortas su braškėmis

Šį receptą radau Aguonėlės bloge ir nusprendžiau pabandyti, kol dar yra braškių. Dariau didesnėje tortinėje (26 cm skersmens), tad pakeičiau ingridientų kiekius; sumažinau grietinėlės kiekį, nes pati nelabai jos mėgstu. Kitą kartą sausainius pjaučiau pusiau, nes kremo sluoksnis gavosi ne aukštas (tokio ir norėjau), o sausainiai buvo per daug išsikišę. Neatidžiai perskaičiau receptą ir gautą skystą masę pyliau ant sausainių ir po to ant braškių, tai man truputį viskas susimaišė ir sausainiai permirko. Aišku skoniui tai nesutrukdė. Kas ragavo - visi gyrė. Man asmeniškai buvo truputį per saldus ir per sunkus kremas, nors braškės gerai atliko savo funkciją :)



300 g baltojo šokolado
200 g grietinėlės
4 valg. šaukštų želatinos
240 g damų pirštelių
300 ml pieno
4 kiaušinio trynių
50 g cukraus
500-700 g braškių (arba kitų sezoninių uogų)

Nupjauname 1/3 dalį damų pirštelių (kitą kartą pjausiu per pusę). Torto formą išklojame kepimo popieriumi. Šonose sustatome sausainius ir nupjautų galų dalį paskirstome ant dugno.
Užkaitiname pieną beveik iki virimo. Iki baltumo išsukame kiaušinio trynius su cukrumi. Toliau plakant supilame karštą pieną. Gautą masę maišant kaitiname, kol pradės tirštėti (tik neleisti užvirti). Užpilti viską ant gabaliukais sulaužyto šokolado ir maišyti kol jis neištirps ir masė taps vienalytė. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai sumaišome su šokoladine mase.
2 valg. šaukštus želatinos užpilame vandeniu ir ištirpiname.
Šokoladinę masę padaliname pusiau, į vieną dalį įpilame ištirpintą želatiną, išmaišome. Įpilame į tortinę ir paliekame šaldytuve apie 15 min. Ant pastingusios masės dedame braškes.
Paruošiame kitus 2 valg. šaukštus želatinos ir sumaišome su likusia šokolado mase. Užpilame ją ant braškių sluoksnio Ir vėl dedame į šaldytuvą mažiausia 5 val. (arba visai nakčiai). Kai visiškai sustingsta puošiame tortą.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą