2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Maltos mėsos krepšeliai su bulvėmis

Šį receptą radau Aguonėlės bloge. Paprastas patiekalas, gana greitai pagaminamas ir skonis puikus.


Krepšeliams:
500 g maltos mėsos
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto krakmolo
2 arb. šaukštelio majonezo + krepšelių patepimui
česnako skiltelės
druskos, pipirų arba maltos mėsos prieskonių

Bulvėms:
300 g skustų bulvių
druskos, pipirų
šiek tiek aliejaus


Maltą mėsą susimaišome su visais produktais ir padaliname į 6 lygias dalis. Drėgnomis rankomis suformuojame paplotėlius, šiek tiek padarant sieneles. Dedame ant kepimo popieriaus ir aptepame majonezu.
Bulves supjaustome mažais kubeliais, įdedame prieskonius ir užlaksčius aliejumi išmaišome viską. Gautą masę tolygiai padaliname ant krepšelių. Kepame iki 220° įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol bulvės įgaus auksinę spalvą.
Mėgstantiems sūrį galima užberti jo ant krepšelių ir vėl kepti, kol šis išsilydys.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą