2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Tortas su mascarpone sūriu ir braškėmis

Kaip ir žadėjau, įkeliu čia torto su mascarpone sūriu brolį. Šis tortas yra ne toks saldus ir su vaisiais, taigi gaivesnis. Idėją radau čia, o proporcijas ir kai kuriuos ingridientus pridėjau savo. Gavosi puikus tortas, sulaukęs tik pagyrimų iš ragautojų. Taigi tikrai rekomenduoju.



Padui:
250 g sausainių (naudojau Gaidelis)
130 g minkšto sviesto

Sūrio sluoksniui:
500 g mascarpone
200 ml plakamosios grietinėlės
3 kiaušinių trynių
5 valg. šaukštų cukraus
3 valg. šaukštų želatinos
30 g juodojo šokolado
400-500 g braškių


Sausainius sutrupiname ir sumaišome su minkštu sviestu. Torto formą išklojame kepimo popieriumi. Ant jo supilame paruoštus sausainius, tvirtas suspaudžiame, kad būtų tvirtas pagrindas. Braškes perpjauname išilgai ir braškių puselėmis išklojame tortinės sieneles (braškių vidinę pusę dedame prie tortinės sienelės). Formą įdedame į šaldytuvą kol paruošime kremą.
Kiaušinio trynius išplakame su cukrumi. Kitame dubenyje išplakame grietinėlę. Kiaušinio trynius sumaišome su mascarpone sūriu bei išplakta grietinėle. Supjaustome gabalėliais apie 100 g braškių. Sudedame jas į kremą. Želatiną užpilame šiltu vandeniu ir ištirpiname. Paruoštą želatiną įpilame į sūrio masę ir išmaišome. Paruoštą kremą supilame ant paruošto sausainių pagrindo. Ant viršaus užbarstome tarkuoto šokolado. Statome į šaldytuvą, kad sustingtų ir papuošiame braškėmis.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Braškių torčiukai karaliauja visuose bloguose :) kaip gaila, kad tas braškių sezonas taip greitai praeina...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiškai sutinku, labai gaila, kad braškių sezonas taip greitai praeina nes desertai su braškėmis yra nepakartojami :)

      Panaikinti
  2. o kaip su žaliu kiaušinio tryniu, ji rimtai galima valgyti žalią?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip, šis tortas labai skanus. Ragavo tikrai nemažai žmonių ir visų jų buvo išgirtas.

      Panaikinti