2012 m. birželio 17 d., sekmadienis

Tortas su Mascarpone sūriu

Šį receptą turiu nuo savo sesrs. Labai Jai už tai ačiū. Tortas puikus, nuostabus, tiesiog tirpsta burnoje. Buvo gamintas jau ne kartą ir tikrai dar bus gaminamas.


Padui:
225 g sausainių (naudoju Gaidelis)
100-120 g sviesto
100 g lazdyno riešutų

Kremo sluoksniui:
500 g sūrio Mascarpone
400 g sutirštinto saldinto kondensuoto pieno
1 valg. šaukšto medaus
250 ml 35 % grietinėlės
3 valg. šaukštų (su kaupu) želatinos


Sviestą ištirpiname ir truputį atvėsiname. Riešurus pakaitiname keptuvėje ar orkaitėje, nuimame luobeles ir sumalame (bet kad liktų stambesnių gabalėlių). Sausainius sumalame smulkiau nei riešutus. Į sviestą įdedame maltus riešutus ir sausainius, gerai išmaišome. Gauta masė gali pasirodyti byri, bet viskas susiklijuos. Viską sudedame į torto formą (naudojau 26 cm skersmens) ir gerai suspaudžiame. Įdedame į šaldytuvą.
Medų ištirpiname, įdedame kondensuotą pieną ir sūrį, viską šaukštu gerai išmaišome, kol masė taps vienalytė. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir įdedame į sūrio masę. Želatiną užpilame šiltu vandeniu ir ištirpiname. Paruoštą želatiną įpilame į sūrio masę ir išmaišome. Iš karto sūrio kremą pilame ant paruošto torto pado. Viršų pabarstome cinamonu. Ir vėl tortą paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad sustingtų.


Skanaus!

12 komentarų:

  1. Esu išbandžius šį tortą/pyragą. Bet bent jau mano ir aplinkinių skonio receptoriams jis nežmoniškai saldus. Net ir be medaus. Tam saldumui atsverti dar reikėtų kažkokio prieskonio ar įdomesnio priedo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gaminau šį tortą jau ne kartą, ne tik savo šeimai, bet ir pažįstamiems, sulaukiau tik pagyrimų, gal tiesiog iš mandagumo :)
      Man pačiai jis yra be abejo labai saldus, bet nesuvalgai gi jo viso, o nedidelis gabalėlis su juoda kava tiesiog tirpsta burnoje.
      Aišku, galima eksperimentuoti ir bandyti dėti kažkokių prieskonių, kas žino, gal bus ir skaniau :)

      Panaikinti
  2. uogų man trūksta........

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūs lyg skaitote mano mintis, nes sekantis kepinys, kurį gaminsiu yra labai panašus į šį, tik su braškėmis ;) Artimiausiu metu būtinai pasidalinsiu įspūdžiais :)

      Panaikinti
  3. sveiki, kazin ar atlaikytu sis torciukas 5-6 valandu kelione?:D ar jam geriau saugiai tupeti saldytuve?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad tikrai atlaikytų, tik želatinos negailėkite. Pas mus ilgiausiai jis be šaldytuvo išbuvo apie 3-4 val. ir jam nieko neatsitiko :)

      Panaikinti
  4. Laabai skanus tortas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kai suvisam apsalau nuo šio torto, pradėjau "chaltūrinti" - per pusę dėti mascarpone ir tiesiog trintą varškę :) siūlau išmėginti, tikrai visai neblogas sprendimas :) be abejo, uogos taip pat dalį saldėsio numuša.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, čia yra kur eksperimentuoti ir saldumą reguliuoti pagal savo skonį.
      Mascarpone tortai man rieboki, sunkoki, dažnai darau tortus mascarpone sūrį pakeičiant trinta liesa varške (pvz. tortas "Marsas") ir skonis būna ne toks saldus ir kalorijų žymiai mažiau.

      Panaikinti
  6. Kremą galima gaminti tik iš maskarponės ir grietinėlės, įlašinti truputį natūralių citrinos sulčių. Ir, aišku, apdėlioti uogomis. Šiuo metu turbūt geriausiai išnaudoti braškių sezoną. Ir gaivu, ir ne per riebu - riebumą atsveria uogos ir ne per daug cukraus kreme... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima ir taip, galima visaip, kaip tik kam patinka :)

      Panaikinti