2012 m. gegužės 18 d., penktadienis

Vaflių slėgtainis

Šį receptą radau sesės dovanotoje knygoje "Metai Beatos virtuvėje". Skanus skanėstas :)


150 g lazdyno riešutų
200 g juodojo šokolado
200 g kambario temperatūros sviesto
1 indelio (400 g) sutirštinto pieno
6-7 vaflių (200 g)


Riešutus beriame į skardą ir kepiname iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 7-8 minutes. Riešutus porą kartų pamaišome. Ištraukiame iš orkaitės, suberiame į dubenį ir leidžiame atvėsti, po to nulupame luobeles. Sumalame riešutus kavamale.
Šokoladą sulaužome, dedame į karščiui atsparų indą ir statome ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišydami ištirpiname šokoladą. Nuimame nuo puodo ir leidžiame atvėsti.
Sviestą plakame kol pabąla ir pasidaro purus. Tada po truputį pilame sutirštintą pieną ir toliau plakame, kol visą pieną ir sviestą suplakame į vientisą kremą. Po to pilame šokoladą ir vėl viską plakame. Į kremą šaukštu įmaišome maltus lazdyno riešutus.
Ant vaflio lakšto tepame 3-4 šaukštus kremo, ant kremo dedame kitą vaflį ir vėl tepame kremo. Taip ant vaflių sutepame visą kremą, jo tikrai negailime, kitaip slėgtainis bus sausokas. Viršutinį vafli paliekame nuogą. Ant slėgtainio viršaus uždedame lentelę, ant jos – kokį sunkų puodą ir paliekame bent keletui valandų (o geriausia per naktį) pastovėti šaldytuve.
Kai sustingsta, galima pjaustyti, kaip tik norisi: plonomis juostelėmis ar stambesniais kvadratėliais.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą