2012 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

Sausainiai su šokoladu

Šį receptą turiu nuo savo sesers. Sausainiai labai, laaaaabai skanūs :)


300 g miltų
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
100 g juodojo šokolado
180 g sviesto
200 g cukraus
1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys
½ arb. šaukštelio vanilinio aromato


Miltus sumaišome kartu su druska ir kepimo milteliais. Sviestą išlydome, įdedame cukrų ir gerai išmaišome. Į sviesto masę įdedame išplakta kiaušinį su tryniu ir vanilinį aromatą. Į miltų masę dedame sviestinę ir maišome, kol tešla taps vienalytė. Galiausiai įdedame susmulkintą šokoladą ir vėl išmaišome. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą apie 30 min.
Tešlą imame šaukšteliu ir formuojame kamuoliukus, kuriuos dedame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos apie 6-7 cm atstumu.
Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje antroje iš viršaus lentynoje apie 18-20 min.
Sausainius, kuriuos nesuvalgome laikome sandariame inde, nes jie praras savo trapumą ir suminkštės.



Skanaus!

8 komentarai:

  1. o galima vietoj sviesto idet kepimo margarina? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pati nebandžiau, bet manau, kad galima. Kažkaip beveik visada savo kepiniuose naudoju sviestą.

      Panaikinti
  2. Labai skanus! Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skanesnių sausainių neteko gaminti... Jie tikrai tobuli! Tiesa, naudojau maždaug šimtu gramų daugiau miltų, nežinau net kodėl. Bet jie tikrai nuostabūs, dėkoju už tokį neapsakomai vertingą atradimą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip smulkinote šokoladą? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu netingiu tai kiekvieną gabalėlį supjaustau į 9 dalis, jei tingiu į 6. Po to šokolado gabaliukus kartu su jo trupiniais įdedu į tešlą.

      Panaikinti