2012 m. gegužės 8 d., antradienis

Cinamono duona

Šį receptą turiu iš savo sesers. Labai, labai, laaabai mėgstamas gardumynas.


Naudoju 250 ml stiklinę.

Tešlai:
2 ir ¾ stiklinės miltų
¼ stiklinės cukraus
7 g sausų mielių
½ arb. šaukštelio druskos
50 g sviesto
1/3 stiklinės pieno
¼ stiklinės vandens
2 dideli kiaušiniai
1 arb. šaukštelio vanilės aromato

Cinamono sluoksniui:
1 stiklinė cukraus
2 arb. šaukšteliai cinamono
½ arb. šaukštelio malto muskato
50 g sviesto


Dubenyje išmaišome 2 stiklines miltų, cukrų, sausas mieles ir druską. Sviesta išlydome, tada įpilame pieno. Nuimti nuo ugnies, įdedame vanilės aromatą ir vandens. Atskirame inde išplakame kiaušinius.
Sviesto, pieno ir vandens masę įpilame į sausų produktų dubenį, šaukštu viską gerai išmaišome. Į šitą masę įdedame išplaktus kiaušinius ir vėl gerai išmaišome. Galiausiai įdedame likusius miltus ir minkome tešlą, kuri truputį dar lips prie rankų. Tešlą paliekame 30-60 min. Šiltoje vietoje, kad pakiltų (turėtų ženkliai padidinti savo tūrį).
Stalviršį pabarstome 2 šaukštais miltų ir kočiojame tešlą (kočiavimo procesą galima pažiūrėti čia), iškočiojame stačiakampį.
Išlydome sviestą, jį ataušiname ir patepame paruoštą stačiakampį. Cukrų, cinamoną ir maltą muskatą sumaišome atskirame dubenėlyje. Paruošta mase apibarstome sviestu pateptą stačiakampį. Supjaustome jį juostomis (man gaunasi 5 juostos). Uždedame jas viena ant kitos. Po to supjaustome į lygias dalis (man jų gaunasi 14 vnt.). Kepimo formą išklojame foliją ir sudedame juosteles viena šalia kitos. Vėl paliekame 30-45 min., kad pakiltų.
Kepti iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą