2012 m. gegužės 4 d., penktadienis

Purūs amerikietiški blyneliai

Šį receptą radau Iki internetinėje svetainėje.  Blynai gavosi tikrai purūs ir labai skanūs.


135 g miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
2 valg. šaukštai cukraus
130 ml pieno
1 kiaušinis
2 valg. šaukštai lydyto sviesto


Išmaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų dideliame dubenyje. Atskirame inde išplakame pieną ir kiaušinį, tada supilame išlydytą sviestą (arba aliejų). Pieno mišinį supilame į miltų mišinį ir plakame, kol gausime vientisą tešlą. Paliekame keletui minučių pastovėti. Vidutinėje temperatūroje įkaitiname keptuvę ir ištirpiname joje gabaliuką sviesto (arba patepame aliejumi). Kai jis ištirps – pilame samtį tešlos. Palaukiame, kol blyno paviršiuje susidarys burbuliukai ir apverčiame. Kepame, kol blynas iš abiejų pusių įgis auksinį atspalvį ir pakils iki 1cm storio.


Galima valgyti su mėgstama uogiene, arba apšlakstydami klevų sirupu, arba papildomu gabalėliu sviesto.

O taip atrodo tie patys blynai, tik keti sausoje keptuvėje



Skanaus!

3 komentarai: