2012 m. birželio 30 d., šeštadienis

Storapadė kaimiška pica

Šį receptą turiu dar nuo savo mamos. Šis padas yra storokas, bet minkštustis ir labai skanus tiek šiltas, ką tik ištrauktas iš orkaitės, tiek šaltas. O viršų galima jau pagal savo skonį pasireguliuoti.




Padui:
250 g varškės
150 g miltų
2 kiaušiniai
3 valg. šaukštų aliejaus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Višutinei masei:
200 g servelato dešros
50 g dėšros (naudojau labai aštrią Peperonį dešrą, taigi daugiau jokių prieskonių nebereikėjo)
100 g fermentinio sūrio
2-3 virtų kiaušinių


Kiaušinius išplakame, įmaišome varškę. Įpilame aliejaus ir išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir druska. Miltų masę dedame į varškės masę, viską gerai išmaišome iki vientysos konsistencijos. Paruoštą tešlą apie 1 val. laikome šaldytuve.
Servelatą, dešrą ir virtus kiaušinius supjaustome riekelėmis, sūrį sutarkuojame.
Kepimo formą patepame truputį aliejaus ir paskirstome tešlą, ant viršaus išdėliojame dešras, kiaušinius bei sūrį. Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apatinėje lentynoje, kai šildo tik iš apačios apie 15-20 min.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. kaip galima taip dergti italu virtuve. padarytu kas lietuviska patiekala va taip, kaip mat lietuviai rektu. fui. ir atrodo neskaniai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Picą pagal šį receptą dar gamino mano mama ir mano šeimai ji labai patinka, nesvarbu kas užbarstyta ant viršaus. Patiekalą galima pavadinti ir kitaip: ne pica, o dideliu sumuštiniu, tada tai jau gal nebebus itališka virtuvė? Jums nepatiko, bet kiekvienam gi neįtiksi. Ačiū ir už tokią nuomonę.

      Panaikinti
  2. Skonis toks dalykas jog kas bus skanu tai kitam neskanu bet aš ne apie tai.
    Visai nesenai teko valgyti storapade picą ir ji tikrai patiko, nesu didelis picų megėjas bet kepė picas dukra, esu valges picerijose, sūnus kelis kartus kepė namuose nes yra picų kepėjas bet skaniausia buvo tą storapadė ir atrodo dėl to jog jos padas buvo storas ir ji buvo kvadratinė. Šitokią picą suvalgyčiau dar karta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiškai pritariu, kad skonis yra labai individualus dalykas :)

      Panaikinti