2014 m. sausio 31 d., penktadienis

Bulvių apkepas

Drąsiai galiu teigti, kad bulvė mūsų šeimoje yra skaniausia daržovė. Tinka bet kaip paruošta ir pateikta. Bulvių apkepo receptų yra daug ir įvairių, čia pateikiu savąjį :)


10-12 didesnių bulvių
aliejaus
5 skiltelių česnako
druskos
juodųjų pipirų
4 kiaušinių
200 ml pieno
100 g tarkuoto fermentinio sūrio


Bulves nuskutame, išplauname, nusausiname ir supjaustome plonomis rieklėmis. Aliejų sumaišome su druska, juodaisiais pipirais ir smulkintu česnaku (galima pridėti mėgstamų prieskonių pvz. rozmarinų). Kiaušinius išplakame, sumaišome su pienu ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Į folija ar kepimo popieriumi išklotą skardą sudedame 1/3 dalį bulvių, po to užpilame 1/3 dalies mišiniu, po to vėl 1/3 bulvių, vėl 1/3 mišinio, dar kartą tai pakartojame. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą