Biskvito sluoksniui:
100 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
2 kiaušinių trynių
100 g miltų
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 valg. šaukštų pieno
3 valg. šaukštų aguonų
Varškės sluoksniui:
500 g pusriebės varškės
50 g cukraus
1 kiaušinis
2 kiaušinių baltymų
žiupsnelio druskos
1 citrino žievelės
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki
purumo. Dedame kiaušinių trynius po kiekvieno gerai išplakant. Po to įmušame
kiaušinį ir vėl gerai išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir
suberiame į sviesto masę. Dabar maišome šaukštu, supilame pieną ir suberiame
aguonas, maišome kol tešla taps vienalytė. Paruoštą tešlą paskleidžiame kepimo
popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje
apie 15 min.
Varškę labai gerai ištriname su cukrumi ir
kiaušiniu. Į varškę supilame citrinos sulčių ir įtarkuojame citrinos žievelę.
Kai biskvitas bus beveik iškepęs išplakame baltymus iki vidutinio standumo.
Atsargiai per kelis kartus įmaišome juos į varškės masę.
Išimame iš orkaitės biskvitą, ant jo užpilame
varškės sluoksnį ir kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. kol
varškė sutvirtės ir paruduos.
Skanaus!
Paprastas,bet labai skanus.Patiko !
AtsakytiPanaikinti