Receptas iš čia
Tešlai:
200 g pieno
80 g cukraus
80 g sviesto
2 kiaušiniai
520 g miltų
7 g sausų mielių
1/2 arb. šaukštelio druskos
Cinamoniniam įdarui:
60 g mikšto sviesto
150 g rudo cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
1/2 arb. šaukštelio malto muskatinio riešuto
Sūrio kremui:
30 g cukraus pudros
80 g mascarpone sūrio
80 g philadelphia sūrio
Pieną pašildome kartus su cukrumi ir sviestu. Įpilame į kombainą ir su kablio anglaiu maišome, įmušame kiaušinius. Miltus sumaišome su druska ir sausomis mielėmis. Suberiame į skystą masę ir minkome tešlą. Kai visi produktai susijungs dar maišome apie 5 min. Dubenį ištepame trupučiu aliejaus ir padedame į jį paruoštą tešlą (nėra ji kieta, truputį limpanti prie rankų). Užkolojame rankšluosčiu ir padedame šiltai apie 1-2 val.
Cukrų sumaišome su cinamonu ir maltu muskatu. Iš pakilusios tašlos iškočiojame stačiakampį, aptepame jį minkštu sviestu ir užberiame cukraus mišiniu. Susukame lakštą į vovelį ir supjaustome apie 2cm pločio riekelėmis.
Kepimo formą ištepame sviestu ir truputį pabarstome cukrumi. išdėliojame joje bandeles ir vėl paliekame šiltai apie 30-40min., kad pakiltų.
Kremui viskus produktus tiesiog sumaišome, kad gautume glotnu kremą.
Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje (konvekcijos režimu) apie 25-30 min. Dar karštas bandeles aptepame paruoštu kremu.
Skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą