2014 m. sausio 11 d., šeštadienis

Sezamų sausainiai

Sausainius gaminau pagal receptą iš knygos „Beatos virtuvė: Kepinių knyga“. Labai, labai, labai patiko. Saldūs, traškūs, be to ir žaibiškai pagaminami (ilgiausiai užtrūko juos suformuoti).



200 g cukraus
150 g sezamo sėklų
1 kiaušinis
55 g sviesto
55 g miltų


Kiaušinius truputį paplakame, kad susimaišytų tryniai su baltymais. Į kiaušinių masę suberiame sezamo sėklas, cukrų, supilame išlydytą sviestą ir suberiame miltus. Viską išmaišome. Gausis drėgna kaip smėlis masė. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dedame po šaukštelį paruoštos masės, paliekame tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 5-10 min. stebime, kad nesudegtų.



Skanaus!

4 komentarai: