Biskvitui:
200 g sviesto
120 g cukraus
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
250 g miltų
žiupsnelio druskos
3 kiaušiniai
Įdarui:
500 g nuluptų, išvalytų obuolių, supjaustytų
skiltelėmis
indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g)
Trupiniams:
80 g miltų
80 g cukraus
60 g sviesto
Minkštą sviestą išplakame iki purumo, įdedame
cukraus, vėl išplakame. Įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant. Miltus
sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojame ir dalimis įdedame į
kiaušinių masę, maišome, kol tešla taps vienalytė.
Paruoštus obuolius sumaišome su kondensuotu
pienu.
Trupiniams skirtus miltus, cukrų ir minkštą
sviestą sumaišome tarpusavyje, kol gausime trupinius.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, joje
paskirstome tešlą, ant viršaus sudedame obuolius su kondensuotu pienu ir iš
viršaus pabarstome trupiniais. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 1
val. (ar pyragas iškepęs patikriname mediniu smeigtuku).
Mieloji, išsitaisykite gramatines klaidas...
AtsakytiPanaikintiGaila, kad tik tai ir tepastebite... :(
PanaikintiMano tinklaraščio tikslas - pateikti receptus; tai ne knyga ar vadovėlis, pagal kurį mokomės gramatikos.
Pastebiu, mieloji, pastebiu ir gerus dalykus... Parašiau tik norėdama gero Jūsų tinklapiui ir mylėdama savo gimtąją kalbą. Ir dar... Džiaukitės, jeigu kažkas pamoko - tai skatina tobulėti!
AtsakytiPanaikintiPrimena vaikystės pyragus, kuriuos kepdavo močiutė, mmm :))
AtsakytiPanaikintiBet klaida pavadinime, tikrai labai bado akis...
isbandytas ir ivertintas teigiamai :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko :)
PanaikintiNijolė-Miela Justina! Dėkoju! Tai vienas iš nuostabiausių pyragų!💖💕💕💓💖Labai skanus!💌👏👏
PanaikintiBe galo skanus pyragas, visi kas ragavo išgyrė, tik aš vietoj kondensuoto pieno tiesiog cukriuku ir cinamonu apibarstau obuoliukus, Lb lb skanu, dėkui už puikų receptuką :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad naudojatės receptais ir dėkui, kad grįžtate pasidalinti įspūdžiais :)
Panaikintisveiki o pačią tešlą galima maišyti su mikseriu ar su šaukštu geriau?
AtsakytiPanaikintiGalima, pačią tešlą maišau su mikseriu, o trupinius - su šakute.
PanaikintiSveiki, žinau įrašas senokas bet labai noriu paklausti, ar vietoje paparasto kond.pieno būtų galima dėti RuDuDu, t.y virtą kond.pieną? Nes turiu užsilikusią skardine ir obelį už namo, labai norečiau pabandyti :)
AtsakytiPanaikintiSveiki. Pati nebandžiau, bet gal ir tiktų. Yra noro bandyti, tai pirmyn :) Jei gaminsite, būtų įdomu sužinoti rezultatą ;)
Panaikintiaciu uz recepta!
AtsakytiPanaikinti