4 kiaušiniai
200 g cukraus
70 g sviesto
100 g grietinės
150 ml pieno
250 g miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
450 g nuluptų, išvalytų obuolių skiltelių
2 valg. šaukštų džiūvėsėlių
4 valg. šaukštų rudojo cukraus
Kiaušinius su cukrumi išplakame iki putų.
Supilame išlydytą sviestą, pieną ir sudedame grietinės, išplakame. Miltus
sumaišome su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, persijojame ir dalimis
įdedame į kiaušinių masę, maišome, kol tešla taps vienalytė. Į paruoštą tešlą
sudedame paruoštus obuolius. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome
džiūvėsėliais. Joje paskirstome tešlą su obuoliais. Ant viršaus užbarstome
džiūvėsėlius sumaišytus su ruduoju cukrumi. Kepame iki 175ºC įkaitintoje
orkaitėje apie 45-50 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą