2 vištų krūtinėlės
250 ml kefyro
mėgstamų prieskonių
1-2 kupinų valg. šaukštų miltų
maltų džiūvesėlių (naudoju su paprika, gražiau
atrodo)
1-2 kiaušinis
Vištų krūtinėles supjaustome išilgai (2-3 cm
pločio juostelėmis). Pamerkiame jas į kefyrą. Po 1-2 valandų kefyrą nupilame,
ant mėsos užberiame prieskonių.
Paruošiame į ką voliosime vištieną: vienoje
lėkštėje miltai, antroje – džiūvesėliai, dubenėlyje išplakti kiaušiniai.
Vištienos juosteles pamirkome į kiaušinių plakinį, po to truputį miltuose, tada – džiūvesėliuose. Apvoliotas
vištienos juosteles sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame
iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Svarbu neperkepti, kad vištiena
nebūtų pernelyg sausa.
Padažą paruošiame kokį tik norime. Dažniausiai
darau 2/3 majonezo + 1/3 grietinės, o jau priedai pagal skonį; tai gali būti
įvairiausios žolės (pertažolės, krapai, bazilikas, rozmarinas), česnakas ar
sūris (fermentinis, parmezano ar pelėsinis).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą