1 kg raudonųjų serbentų
90 ml vandens
1 kg cukraus
Raudonuosius serbentus nuplauname vandeniu. Suberiame
į puodą ir įpilame vandens. Užviriname, nuimame nuo ugnies ir trumpam
paliekame, kad iš uogų išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Perkošiame per sietelį ir
gerai išspaudžiame likusi minkštimą. Įberiame cukraus, išmaišome ir kaitiname
ant didelės ugnies. Maišome, jei yra putų, nugraibome. Užviriname ir ant mažos
ugnies verdame apie 10 min. Iš karto supilstome į švarius stiklainius, ataušiname,
tada užsukame.
Skanaus!
Šiandien ragavau, puikus skonis. Iš pradžių atrodo, kad labia saldu, bet po akimirkos jau rūgštu. Be to, tirpsta burnoje. Tikrai gaminsiu :)
AtsakytiPanaikintiSmagu :) Aišku cukrų galima reguliuoti pagal savo skonio receptorius.
PanaikintiAr serbentus kaitinate su sakelemis?
AtsakytiPanaikintiNe, šakeles nuimame ir tik tada išplauname uogas.
Panaikintigalima naujoviskai is pradziu su sulciauspaude ispaudziame, dar ispaudas ispaudziame ir verdame, idedame cukru vel verdame. ispilstome ir skanaus..:)
AtsakytiPanaikintiAčiū už patarimą, gal reikės išbandyti :)
Panaikinti...vakar is sodo parsivežiau puse kilogramo serbentų...galvoju,nieko iš tokio kiekio nepadarysiu, ir tada šove mintis i galvą - DŽEMAS!!!!! ir laimei interneto platybėse radau Tave... paimprovizavau - įbėriau dar pora saujų aviečių (kurių nepribaigė sūnus) ir vuolia...tobula. Ačiū už paprastmą įpatingame skonyje :)
AtsakytiPanaikintiKaip smagu girdėti tokius žodžius :) ačiū ir Jums :)
PanaikintiO tikrai reikia uzsukti tik atvesus? O kaip tada laikosi?
AtsakytiPanaikintiAš visada taip darau, laikau šaldytuve ir puikiausiai laikosi. Dar iki šiol valgome paskutinį praeitų metų stiklainį.
PanaikintiSveiki, gal kas gali pasakyti kodėl nesigavo drebučiai, gavosi skystas džemas. Nors viską dariau pagal šį receptą.
AtsakytiPanaikinti