2025 m. kovo 29 d., šeštadienis

Šokoladinis vyniotinis "Snickers"

Pastaruoju metu vis bandau ir eksperimentuoju su vyniotiniais. Šio receptą radau čia ir nutariau išbandyti. Mano išvada: skanus, gana nesunkiai pagaminamas desertas tikrai primenantis Snickers batonėlių skonį.



Karamelei:
120g cukraus
100ml riebios grietinėlės
50g sviesto
1/4 arb. šaukštelio druskos
100g kepintų žemės riešutų (nesmulkintų)

Šokoladinis biskvitas:
4 kiaušiniai
1/4 arb. šaukštelio druskos
120g cukraus
4 valg. šaukštai pieno
100g miltų
25g kakavos miltelių
1/2 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Kremas:
200g mascarpone sūrio
100ml grietinėlės
1 valg. šaukšto cukraus pudros

Glazūra:
80g juodojo šokolado
1 valg. šaukto beskonio aliejaus
40g kepintų žemės riešutų (smulkintų)


Pradžioje išverdame karamelę.
Į puodą storų dugnų suberiame cukrų ir kaitiname, kol ištirps ir taps gražios gintarinės spalvos. Plona srovele, atsargiai (nes masė labai kils ir putos), nuolat maišant pilame pakaitintą grietinėlę. Sudedame sviestą ir toliau kaitinant maišome, kol sviestas ištips. Gautą karamelę perkošiame per sietelį, suberiame riešutus, išmaišome ir paliekame atvėsti.

Kepame biskvitą.
Kiaušinius su cukrumi ir druska išplakame iki purumo. Supilame pieną, išmaišome. Suberiame miltus persijotus su kepimo milteliais ir kakava. Atsargiai išmaišome. Kepimo skardą (dydis 30*40cm) išklojame kepimo popieriumi ir joje paskirtstome tešlą. Kepame biskvitą iki 180°C įkaitintoje 12-15min. Iškepusį ištraukiame ir apverčiame ant rankšluosčio. Susukame ir paliekame atvėsti.

Ruošiame kremą.
Visi ingridientai turi būti labai šalti. Sudedame į dubenį ir išplakame iki standaus kremo.

Surinkimas:
Atvėsusį biskvitą išviniojame. Aptepame karamele. Ant viršaus paskirstome kremą ir susukame į vyniotinį.

Ruošiame glazūrą.
Šokoladą su aliejumi ištirpiname garų vonelėje, įberiame riešutus ir išmaišome.

Vyniotinį apliejame glazūra ir paliekame šaldytuve. Po 2-3 val. galima jau ragauti.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą