2019 m. spalio 12 d., šeštadienis

Tortas "Oreo"

Jau labai seniai buvau sau nusibrėžus tikslą pasigaminti "Oreo" sausainių skonio tortą. Bandžiau kelis receptus. Visi buvo kažkokie ne tokie. Šitą receptą radau čia ir galiu drąsiai pasidalinti su Jumis, mūsų šeimynai jis patiko. Nieko labai sudėtingo, nieko labai gudraus, o skonis tikrai geras, rekomenduoju ;)



Vienam biskvitui (tokių reikės dviejų):
3 kiaušiniai
9 valg. šaukštų cukraus
6 valg. šaukštų miltų (70 g)
3 valg. šaukštų kakavos miltelių (20 g)
3 valg. šaukštų bulvių krakmolo (30 g)

Kremui:
400 ml grietinėlės 35% riebumo
250 g mascarpone sūrio
1 valg. šaukšto cukraus pudros

Pertepimui:
150 – 200 g juodųjų serbentų džemo / uogienės

Įdarui:
16 vnt. „Oreo“ sausainių

Papuošimui:
270 g kreminio sūrelio (naudojau „Laciaty“)
90 g sviesto
50 g cukraus pudros


Biskvito paruošimas.
Miltus sumaišome su kakava ir krakmolu, persijojame. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakame (apie 10 min.). Suberiame pusę sausų produktų, maišome labai atsargiai, keliais mostais, suberiame likusius sausus produktus ir dar pamaišome. Stengiamės padaryti kuo mažiau judėsių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, kitaip biskvitas neiškils. Kepimo formą (naudojau 22 cm) išklojame kepimo popieriumi (ir dugną ir šonus). Joje paskirstome tešlą ir kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. (patikriname pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Atvėsiname ir perpjauname į 2 dalis. Taip pat iškepame dar vieną biskvitą. Taip gausime 4 biskvito llakštus.

Kremas.
Sausainius atsikiame, išimame įdarą. Į įdarą įpilame 50 ml grietinėlės, išmaišome. Likusius sausainius sumalame blenderiu. Likusią šaltą grietinėlę (350 ml) išplakame su cukraus pudra kol ji taps standi ir atsargiai šaukštu sumaišome su mascarpone sūriu. Supilame sausainių įdarą ir suberiame jų trupinius. Išmaišome.

Formuojame tortą.
Dedame pirmą biskvitą į tortinę aptepame jį džemu (jei džemas kietas, įpilame virinto vandens, praskiedžiame, kad būtų tepamos konsistencijos). Sudedame 1/3 dalį kremo. Taip susluoksniuojame visą tortą, paskutinio bikvito netepame uogiene. Tortą paliekame šaldytuve keliom valandom, kad sutvirtėtų.
Papuošimui visi produktai prvalo būti kambario temperatūros. Išplakame sviestą iki baltumo, suberiame cukraus pudrą, dar plakame. Sudedame kreminį sūrį, dar paplakame. Sutvirtėjusį tortą aptepame paruoštu kremu. Puošiame pagal savo fantaziją.


Skanaus!

2 komentarai: