2019 m. spalio 25 d., penktadienis

Blyneliai su sūriu

Labai greiti, skanūs puikiai vakarienei tinkantys blyneliai. Receptas iš čia, kaip pati autorė sako skonis panašus į chačiapuri duonelės skonį. Galima su sūriu įberti smulkintą česnaką, saldžiąją raudonąją papriką ar kitus mėgstamus prieskonius (nuo jų skonis žymiai pasikeis ir kaskart galima ragauti vis kitokio skonio blynelių).


1 kiaušinis
200 ml kefyro
1 valg. šaukštas aliejaus
1 arb. šaukštelio druskos
300 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

200 g kieto tarkuoto stambia tarka sūrio



Į dubenį įmušame kiaušinį, suberiame druskos, supilame kefyrą, aliejų. Išmaišome, kol viskas susijungs. Įberiame kepimo miltus ir dalimis beriame miltus. Užminkome tešlą, turėtų mažai lipti prie rankų (man prireikė daugiau miltų).
Iš tešlos iškočiojame stačiakampį maždaug 5 mm storio, suberiame tarkuotą sūrį. Susukame tešlą į ritinėlį, kraštą užspaudžiame. Supjaustome į maždaug 1,5-2 cm storio griežinėlius. Juos paguldome ir iškočiojame, taip gausime blynelį. Kepame tokius blynelius keptuvėje įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą