2019 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

Didieji traškūs sausainiai

Receptą radau Astos tinklaraštyje, kai ieškojau pyrago recepto. Taip, nesuklydau, ieškojau pyrago recepto, radau tą, kuris patraukė akį ir gaminau. Tešla gavosi gana tanki, tad kilo noras pyragą iškepti sausainių formos. Šį kartą suvilgintomis rankomis ėmiau dalį tešlos ir suplojau kepimo formoje. Gavosi tikrai dideli traškūs ir labai gardūs sausainiai :)



280 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
175 g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
120 g rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
100 g smulkinto juodojo šokolado
150 g smulkintų graikinių riešutų



Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Atskirame inde minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukame iki purumo. Įmušame kiaušinį, dar paplakame. Į sviesto masę suberiame miltų mišinį, išmaišome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Suvilgintomis rankomis imame dalį tešlos, suformuojame rutuliukus ir suplojame. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. Iš nurodyto kiekio gavosi 25 tikrai dideli sausainiai.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą