2020 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Karkos vyniotinis

Kai čia pamačiau video receptą iš karto kilo noras išbandyti. Atrodo labai lengvas gaminimas, panašiai ir yra, tik laikui imlus. Pirmą kartą darant sunkiausia buvo suformuoti vyniotinį, nes nuimta oda toli gražu nebuvo stačiakampio formos. Rezultatas nenuvylė, gavosi tikrai skanus vyniotinis.



Ingredientai:
kiaulienos karka – 1 vnt. (pas mane 1300 g, svoris be kaulo ir odos 700 g)
druska – 12 g (1 arb. šaukštelio su nedidele kuprele) (2% nuo mėsos svorio be kaulo ir odos)
juodieji pipirai – 1 g
džiovinti česnakai – 0,5 g



Imame karką, ją gerai išplauname, išimame kaulą taip, kad nepažeisti odos. Nupjauname mėsą. Supjaustome gabalėliais ir lengvai išmušame iš abiejų pusių. Likusią odą taip pat lengvai išmušame iš vidinės jos pusės. Ant odos išdėliojame gabalėlius mėsos. Atskirame dubenėlyje sumaišome druską, juoduosius pipirus ir česnako granules. Užberiame prieskonius ant mėsos ir juos paskirstome. Susukame vyniotinį. Siūlais gerai jį surišame. Susuktą vyniotinį apvyniojame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve 3 dienoms, kad gerai pasimarinuotų. Po 3 dienų išimame vyniotinį, dedame jį į puodą (nenuimant maistinės plėvelės), užpilame vandeniu, kad apsemtų ir verdame ant labai silpnos ugnies 3 val. Išvirus ataušiname, nuimame maistinę plėvelę ir valgome.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą