2020 m. kovo 30 d., pirmadienis

Biskvitinis medaus tortas

Nežinau kodėl, bet per Velykas man visada norisi klasikinio, turtingo skoniu torto. Tokiai progai puikiai tiktų biskvitinis medaus tortas. Labai senai norėjau jį išbandyti. Bandžiau kelis receptus, bet ne visi buvo tikę. Čia atnešu labiausiai patikusio iš Saulėta virtuvė tinklaraščio. Jeigu kas nors manęs paklaustų, kuris tortas geresnis skonio atžvilgiu, tai turbūt vis dėl to pasirinkčiau tradicinį.
(Šis tortas bubo gamintas mano tėvams, senelių dienos proga, ant lapų surašyti jų anūkų vardai)



Biskvitui:
200 g cukraus
200 g medaus
200 g sviesto
žiupsnelio druskos
žiupsnio meduolių prieskonių
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
450 g miltų
2 arb.šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:
400 g grietinėlės (36% riebumo)
300 g grietinės (30% riebumo)
100 g cukraus
žiupsnis vanilinio cukraus
1/2 citrinos sulčių

Sulaistymui:
150 ml vandens
1 valg. šaukšto cukraus
1 valg. šaukšto citrinos sulčių


Kepame biskvitą:
Į puodą sudedame cukrų, medų, sviestą, druską ir meduolių prieskonius. Kaitiname ant silpnos ugnies maišydami, kol gausitme vientisą masę ir ji užvirs, tada nuimame nuo ugnies. Masę atvėsiname.
Į atvėsusią masę po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame juos į plakinį. Maišome kol gausime visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.
Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) ir kepame iki 175°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (iki sauso pagaliuko).
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname į keturias dalis.

Ruošiame kremą:
Į dubenį sudedame visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Plakame elektriniu plaktuvu, kol gausime standžią masę.

Sulaistymui:
Užviriname vandenį, jame ištirpiname cukrų, supilame citrinos sultis, išmaišome ir atvėsiname.

Surenkame tortą:
Į tortinę dedame biskvitą, jį sulaistome paruoštu vandeniu, sudedame 1/3 dalį kremo. Ant viršaus dedame antrą biskvitą, jį sulaistome ir dedame dar 1/3 dalį kremo. Dedame trečią biskvitą jį taip pat sulaistome ir sudedame likusį kremą. Paskutinį biskvitą sulaistome ir suvilginta plokštuma dedame ant kremo. Tortą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Tortą šaldytuve palaikome bent per naktį (šis tortas būna skanesnis šaldytuve pastovėjęs ilgiau). Puošiame pagal fantaxiją.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą