2020 m. kovo 25 d., trečiadienis

Sūrio užkandis su vynuogėmis

Vis norisi pabandyti naujų skonio derinių, tad mano dėmesį patraukė internete netyčia pamatyti užkandžiai-rutuliukai. Pabandžiau, gaminimas tikrai nesudėtingas, ant stalo atrodo puikiai ir yra tikrai gardūs. Nuo šiol jie dažnai puoš mūsų nekasdieninį stalą. Proporcijos labai priklauso nuo vynuogių dydžio, kokiu sluoksnio storiu aptepsime tas vynuoges, o riešutų kiekis nuo susmulkinimo (jei smulkinsime iki miltų, tai riešutų prireiks mažiau, jei stambiau - daugiau). Čia surašau apytikrį kiekį, kiek sunaudojau produktų pagaminti šiuos užkandžius.



15 vynuogių be kauliukų
100 g fetos sūrio
1 valg. šaukšto grietinės
100 g lukštentų sūdytų ir kepintų pistacijos riešutų


Fetos sūrį sumaišome su grietine, kad gautume teptos konsitencijos kremą. Riešutus susmulkiname
Paimame vynuogę, ją aptepame sūriu ir apvoliojame riešutuose. Įsmeigiame smeigtuką ir viskas.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą