250 g varškės
200 g cukraus
200 g miltų
100 g lydyto sviesto
50 g aliejaus
3 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
apie ½ stitklinės šviežių serbentų
Mikseriu išplakame kiaušinius su cukrumi, tada
sudedame varškę ir gerai išsukame, įpilame lydyto sviesto ir aliejaus,
išmaišome. Atskirame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir
vaniliniu cukrumi, juos persijojame ir įberiame į skystą masę. Plakame, kol
tešla taps vienalytė.
Po šaukštą tešlos dedame į keksiukų formeles,
į kiekvieną įspaudžiame po 5-6 serbentus ir vėl užpilame tešla, ant viršaus dar
sudedame po 3-4 uogas. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Skanaus!
Skaniausi iš visų mano ragautų keksiukų. Tokie "mėsingi", puikiai tinka antriems pusryčiams arba pavakariams Ačiū, labai laukiau šio recepto :)
AtsakytiPanaikintiNaudokitės į sveikatą ;) Manau keksiuaki bus išbandyti su įvairiais priedais :)
Panaikinti