7 g sausų mielių
350 ml pieno
žiupsnelio cukraus
40 g sviesto
1 kupino šaukšto medaus
gero žiupsnio druskos
550-600 g miltų
Į pieną įdedame sviesto ir medų ir šildome,
kad pastarieji išsilydytų. Atskirame inde 400 g miltų sumaišome su cukrumi,
druska ir sausomis mielėmis. Ant miltų mišinio pilame pieno mišinį ir viską
gerai išmaišome. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame, kad tešla pakiltų
(apie 1 val.).
Kai tešla iškilusi ir visa liulanti, beriame likusius
miltus ir minkome tešlą. Tešla turėtų dar lipti prie rankų, bet miltų kiekio
nedidiname. Paviršių, ant kurio kočiosime picų papločius ir kočėlą, pabarstome
miltais. Imame dalį tešlos iškočiojame norimo dydžio papločius, juos subadome
šakute ir kepame ant švarios (be jokio aliejaus) keptuvės iš abiejų pusių. Ant
iškeptų papločių iš karto dedame ką norime ir kepame orkaitėje picas ar
iškeptus papločius atvėsiname, įvyniojame į maistinę plėvelę ir užšaldome
šaldyklyje, galime juos naudoti ir mėnesio bėgyje.
Skanaus!
O likusius padus uzsaldot?
AtsakytiPanaikintiTaip, visus iškepu, kuriuos nesuvalgome suvynioju į maistinę plėvelę ir įdedu į šaldyklį, kai prireikia išimu, aptepu, uždedu norimus produktus ir kepu.
PanaikintiKam tie picos padai? :) Juk pica kepama visai kitaip.
AtsakytiPanaikintiVieni perka parduotuvėse padus picai, kiti kepa padus, kiti dar kitaip gamina picas (su žalia tešla). Pasirinkimo laivė...
Panaikinti