500 g pusriebės varškės
140 g cukraus
3 kiaušiniai
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
150 g grietinės
1 valg. šaukšto brendžio
apie 350 g miltų
aliejaus kepimui
cukraus pudros pabarstymui
Kiaušinius išplakame su 70 g cukraus,
vaniliniu cukrumi ir brendžiu; likusį cukrų ištriname su varške. Į kiaušinių
masę sudedame varškę, grietinę, išmaišome. Miltus persijojame su kepimo
milteliais ir įberiame į varškės masę, viską gerai sumaišome iki vienalytės
konsistencijos.
Į puodą įpilame aliejaus (nemažai, nes spurgos
turės jame plaukioti), įkaitiname jį. Iš tešlos aliejuotomis rankomis
formuojame nedideles graikinio riešuto dydžio spurgas ir kepame jas gerai
įkaitintame aliejuje. Stebime, kad aliejus per stipriai neįkaistų, nes spurgos
degs iš išorės, o viduje bus žalios. Iškepusiai sudedame ant popierinio
rankšluosčio, kad pastarasis sugertų aliejų. Ataušusius pabarstome cukraus
pudra.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą