2012 m. spalio 19 d., penktadienis

Obuolių pyragas „Cvetajevskij“

Šį pyragą pirmą kartą paragavau, kai sesuo pavaišino. Patiko, tai paprašiau recepto. Tokį pat receptą radau ir savaitraštyje „Экспресс Неделя“. Labai skanus pyragas, vienas iš skaniausių, gamintų šį sezoną :)




Tešlai:
150 g sviesto
150 g grietinės
230 g miltų
1 arb. šaukštelio su kaupu kepimo miltelių

Kremui:
1 kiaušinis
250 g grietinės
2 valg. šaukštų su kaupu miltų
200 g cukraus

6-7 didelių obuolių (apie 600 g išvalytų ir supjaustytų plonomis skiltelėmis)


Sviestą ištirpiname, įdedame grietinės ir išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir palaipsniui įdedame į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą ištepame sviestu ir ant jos dugno ir šonų paskirstome tešlą. Ant paruošto pado paskirstome išvalytus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius. Kiaušinį lengvai išplakame, įdedame grietinės, miltų ir cukraus, viską gerai išmaišome. Paruoštą kremą užpilame ant obuolių. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.



Skanaus!

15 komentarų:

  1. Ir atrodo, ir skamba labai skaniai :) Tikrai vertas būti išbandytu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai grazus! Ir forma tokia tobula! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tobulas obuolių pyragas. Reikėtų pridurti, kad recepto originalas labai senas, buvo perduodamas iš kartos į kartą. Pavyksta net pradedantiesiems :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) tikrai labai lengvai pagaminamas, o skonis neapsakomas :)

      Panaikinti
  4. pyragas tikrai kuo puikiausias! net stebėjomės, kaip iš tokių įprastų produktų išeis kažkas netradicinio. ir išėjo, tikrai : )

    AtsakytiPanaikinti
  5. Buvau sveciuose ir teko ragauti,superinis,labai patiko,kepsiu butinai!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko :) O pagaminus pačiai dar labiau patiks, nes darbo tikrai nedaug, turbūt ilgiausiai užtrukau su obuolių paruošimu :)

      Panaikinti
  6. issikepiau sio pyrago vakareliui,ir ka jus manot neliko akimirksniu...ir sugalvojau nauja pavadinima:pyragas-amaras:),nes recepto nespeju dalinti!!!Aciu uz recepta!Dabar kaledomis kepsiu kita jusu pyraga,geru jums svenciu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad gaminate ir randate laiko šiltiems žodžiams parašyti. Pradžiūginote :) Ir Jums gerų švenčių!

      Panaikinti
  7. Iškuičiau visą internetą norėdama rasti tikrai gerą obuolių pyragą, su paprastais ingredientai, bet svarbiausia - kad mano vaikai irgi galėtų prisidėti. Šis pyragas - kaip pagal užsakymą! Vienas gamino tešlą, kitas - kremą, o mama koordinavo veiklą ir pjaustė obuolius :) Labai greitai susisukome (beje, pagreitintai susitvarkiau su obuolių pjaustykle, kuri išima sėklas ir supjausto i 8 dalis. Tada pasmulkinu skilteles ir viskas :))
    AČIŪ

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano vaikai nors dar maži, bet pamatę, kad pradedu kažką gaminti virtuvėje iš karto traukia kėdes prie stalo ir pasiraitoja rankoves. Tikras malonumas gaminti, kai yra tokių pagalbininkų :)
      O pyragas tikrai labai lengvai pagaminamas ir gardus. Naudokite receptą, gaminkite ir skanaukite :)

      Panaikinti
  8. Labai skanus pyragas, rekomenduoju😏

    AtsakytiPanaikinti