2012 m. spalio 9 d., antradienis

Pjaustiniai su obuoliais

Šio patiekalo pirmą kartą ragavau svečiuose pas pusseserę. Labai patiko: mėsa skani, neperkepusi, obuoliai puikiai dera su graikiniais riešutais ir sūriu. Pagal mano skonio receptorius tai puikus patiekalas pietų stalui :)


apie 400 g kiaulienos nugarinės
druskos, pipirų arba mėsos prieskonių
1 kiaušinis
džiūvėsėlių
aliejaus arba sviesto kepimui
1-2 obuolių
4 graikinių riešutų
4 didesnių (arba 8 mažesnių) griežinių geltonojo fermentinio sūrio


Mėsą supjaustome į 4 dalis (griežiniais). Apibarstome prieskoniais ir paliekame apie 10 min. Po to kiekvieną gabaliuką apvoliojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitiname aliejų ar sviestą ir jame pakepiname mėsą iš abiejų pusių po 1-2 min. Perdedame apkeptus pjaustinius į folija išklotą kepimo skardą. Ant viršaus uždedame nulupto obuolio griežinėlius (norint, juos galima apkepti keptuvėje su šaukštu sviesto), po to graikinius riešutus ir ant viršaus sūrio griežinius. Kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Patiekiame su virtais ryžiais, bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą