2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Tarkuotų bulvių košė

Šitą receptą turiu dar iš savo senelės. Labai paprastas, nesunkiai pagaminamas patiekalas pietums, kurį labai mėgsta visa mano šeimyna.


1,4 kg skustų bulvių
750 ml pieno
300 g karštai rūkytos vištienos
1 arb. šaukštelis druskos


Bulves sutarkuojame bulvine tarka, įdedame druskos, kubeliais supjaustytą karštai rūkytą vištieną, įpilame pieno. Viską išmaišome. Pilame į puodą su dangčiu. Dedame į orkaitę įkaitintą iki 2000C temperatūros 1 valandai. Po to sumažiname temperatūrą iki 1500C ir kepame dar 30min. Kepdami košę kas 15-20 min. maišome, kad neprisviltų ir tolygiai išsikeptų.


Galima valgyti su pienu, su grietine ar su sviestu.
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Kaip tik prisiminiau jog mama irgi vyrė tokią košę tik dėdavo spirgučių ir valgydavom užsigerdami pienu. Aišku vištienos gabaliukai košės nesugadins, tiesiog neturėjo - čia vištiena gerai tiems kas nemėgsta spirgučių.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, galima ir su spirgučiais gaminti. Man rūkyta vištiena gerą prieskonį košei suteikia. Bet kiekvienam savo skonis :)

      Panaikinti
    2. Teisingai sakote, kiekvienam savo skonis. Aš dabar ir galvoju kaip tas skonis būtų dabar, valgiau šią košę būdamas vaikas apie 1970-75 metus, antra mamos valgiai visada lieka skanūs, tur but iki mirties išliks kraujinių vėdarų, mielinio pyrago su kaimiška varškę skonis, visą tai buvo kepama kaimiškoje malkomis iškurentoje krosnyje. Nors kai vieną kartą mamai nematant to karšto pyrago prisivalgiau taip buvo bloga kad kelis metus nenorėjau pažiūrėti į tą pusę. Buvo skanu net tokie virtų bulvių blynai kepti ant kaimiškos plytos rinkių, kepti be taukų tik valgant pasidažydavom į tai kas tada buvo namuose - spirgai, varškė ar grietinė.

      Panaikinti
    3. Visiškai sutinku, mamos gaminti patiekalai visada išliks skaniausi :)

      Panaikinti