2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Pynutės su rozmarinais

Atšalus orams taip ir norisi atsisėsti prie židinio, susisukti į šiltą antklodę ir valgyti gardžias bandeles su šilta arbata. Šitų bandelių receptą turiu iš knygos „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga“ . Kepiau jau ne kartą, suvalgome akimirksniu (tik mes nemėgstame alyvuogių, tai jų čia nedėjau visai).



210 ml šilto vandens
7 g sausų mielių
1 arb. šaukštelio cukraus
300 g kvietinių miltų
80 g rupių kvietinių miltų
1 arb. šaukštelio druskos
(60 g juodųjų alyvuogių be kauliukų)
2 arb. šaukštelių smulkintų šviežių rozmarinų
90 ml kambario temperatūros alaus
1 arb. šaukštelio baltojo vyno acto

pieno bandelėms aptepti, aguonų


Pusę miltų kiekio sumaišome su sausomis mielėmis, druska ir cukrumi. Suberiame smulkiai supjaustytus rozmarinus (jei naudojame tai sumetame ir smulkintas alyvuoges). Išmaišome. Į miltų mišinį supilame šiltą vandenį, alų ir mieles. Išmaišome. Suberiame likusius miltus ir užminkome tešlą (minkome apie 10 min., kol tešla taps minkšta, elastinga, bet išliks šiek tiek lipni). Dubenį ištepame trupučiu aliejaus, sudedame tešlą, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje apie 1 val., kol tešlos padvigubės.
Pakilusią tešlą perminkome ir padaliname į 18 dalių. Iš jų delnais iškočiojame 20-30 cm ilgio juosteles ir supiname pynutes. Kepimo skardą uždengiame kepimo popieriumi ir joje sudedame pynutes. Aptepame pienu ir apibarstome aguonomis. Kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol gražiai pagels.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą