2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Balta mišraitė

Labai ilgai svarsčiau ar šį receptą kelti į savo tinklaraštį, nes receptas labai senas ir visiems gerai žinomas. Bet peržiūrėjus savo tinklaraščio auditoriją, matau, kad pas mane į svečius ateina ne tik Lietuvos gyventojai. Kiekvienoje šeimoje ši mišrainė gaminama vis kitaip. Vietoje vietoje virtos dešros kai kurie deda rūkytą, vietoje raugintų agurkų - šviežius agurkus ar obuolius, kai kurie papildomai dar prideda svogūnų. Variantų tikrai daug, čia pateikiu mūsų šeimoje gaminamos mišrainės receptą.



5 vnt. vidutinio dydžio bulvių
1 didelės morkos
4 kiaušinių
200 g virtos dešros
150 g konservuotų žirnelių
2 vnt. raugintų ar marinuotų agurkų
majonezo



Bulves išplauname ir išverdame su lupenomis. Kartu išverdame neskustas morkas. Išverdame kiaušinius. Viską atvėsiname, nulupame ur supjaustome kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustome ir dešrą bei raugintus agurkus. Visus ingridientus sumaišome ir pagardiname majonezu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą