2022 m. sausio 28 d., penktadienis

Ispaniškos spurgos "Churros"

Pastaruoju metu vis internete išmesdavo ispaniškų spurgu receptą. Labai gundančiai atrodė, tad nutariau išbandyti. Gaminau pagal šį receptą. Produktai ir gaminimas labai paprasti. Šeimynai laaabai patiko, gavosi dvi tokios lėkštės spurgų, kurios dingo akimirksniu.


250 ml vandens
160 g miltų
45 g sviesto
1 valg. šaukšto aliejaus
4 kiaušiniai
1 valg. šaukšto cukraus
0,5 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto

Avoliojimui:
120 g cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono (pati nelabai mėgstu, tai nedėjau)

Kepimui:
aliejaus



Į puodą supilame vandenį, aliejų, vanilės ekstraktą, sudedame sviestą, suberiame cukrų, druską. Viską kaitiname kol užvirs.
Sumažiname ugnį ir suberiame miltus. Nuolat maišome, kol tešla sušoks į vientisą gabalą.
Tešlą sukrečiame į dubenį. Mušame po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išsukame.
Tešlą sudedame į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu. Pradžioje įdėjau didelės žvaigždės antgalį, bet spurgos kepant labai išsipūtė ir buvo labai storos, tai pakeičiau antgalį į mažesnę žvaigždę.
Tešlą spaudžiame iškart į įkaitintą aliejų. Darome virveles, tešlą nukerpant žirklėmis. Kepame kelias minutes, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Iškeptas spurgas dedame ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Po to apvoliohame cukraus ir cinamono mišinyje.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą